eTwining

Učenci osmih razredov so vključeni v projekt eTwinning z naslovom SWEEP IN FRONT OF YOUR SCHOOL DOOR FIRST. Gre za okoljevarstveno tematiko. Ker je v osmem razredu ta tematika vključena, bomo stvari, ki jih naredimo v šoli, uporabili v projektu. V projektu sodeluje 14 evropskih držav, kar učencem daje možnost dopisovanja z vrstniki.

eTwinning je akcija programa Erasmus+, ki jo usklajuje Evropsko šolsko omrežje v imenu Evropske komisije. Namenjena je podpori in spodbujanju uporabe sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) v izobraževanju ter strokovnemu razvoju šolskega osebja na ravni vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

V projektih sodeluje danes že 680.000 učiteljev in vzgojiteljev. Ti sodelujejo v mednarodnih šolskih dejavnostih, ki vključujejo 206.000 šol in vrtcev iz 42 držav.

Namen projektov je vzpostavitev neformalnih partnerstev in projektov sodelovanja med evropskimi šolami na kateremkoli predmetnem področju.

Naša šola v programu eTwinning sodeluje že tretjič, v program pa je kot koordinatorica vključena tudi preko projekta Erazmus+.

Projekt na šoli vodi Suzana Oroz

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost